Træningsterapi
Træningsterapi

Træningsterapi er en specialiseret fysioterapeutisk trænings tilgang der er baseret på mere end 30 års klinisk erfaring og sidenhen underbygget af klinisk forskning udviklet i 60’erne af nordmanden Oddvar Holten. Metoden er nu en etableret behandlingsform i både Europa og Nordamerika.
Formålet er aktivt at genoptræne patienter fra forskellige sundhedsfaglige områder og kan bruges til rehabilitering både af akutte skader og kroniske lidelser. I samspil med patienten opbygges et trænings program der er individuelt tilpasset den enkelte og  der tages hensyn til trænings niveau, smerter mm., så metoden kan benyttes til både eliteidrætsudøveren såvel som patienter der har fået indopereret ny hofte og leddegigtspatienter.

Der lægges vægt på den helt rigtige dosering af øvelser for at øge vævets tolerence for belastning, og for at genopbygge muskelstyrke og koordination. Træningen kan udføres både på maskiner, men også som frie øvelser med trisser, elastikker, løse vægte og kettlebells mv., og vil ofte også vil ofte også suppleres med kredsløbstræning. Hos Albertslund Fysioterapi anvendes træningsterapi også sammen med andre træningsformer og individuelle behandlinger alt vurdering fra fysioterapueten.