MotionsFloorball
MotionsFloorball
Ulrik Rune - 21. maj 2020

Floorball er for alle

De fleste kender allerede spillet med den lille hvide bold med hullerne fra idrætstimerne, fritidshjemmet eller efterskolen. Mange husker det som hockey, men det hedder faktisk floorball, og er utrolig populært, fordi alle kan spille sammen og få en god oplevelse, uanset niveauforskelle. Floorball er også en utroligt medrivende sport, og ofte glemmer man faktisk at det er motion man dyrker. 

Floorball er en begyndervenlig sport, som i disse tider er i hastig vækst blandt både voksne og børn. Flere og flere klubber skyder op over hele landet, og desuden tilbyder eksisterende idrætsforeninger i stigende grad også floorball.. Specielt for aldersgruppen 60+ år har floorball oplevet en nærmest eksplosiv medlemstilvækst de seneste år. Spillet er både intenst, sjovt og simpel, og der er garanti for sved på panden. Spillets få regler gør det nemt for nye at komme i gang, og spillere med forskellig erfaring kan sagtens spille sammen.

Alle kan være med til at spille floorball, som er en helt grundlæggende værdi hos Bevæg dig for livet – Floorball, og giver et stort udvalg af muligheder til både voksne og børn, så du kan være med uanset ambitionsniveau, erfaring og alder. 

MotionsFloorball

MotionsFloorball er et koncept under Bevæg dig for livet – Floorball, som har  dokumenteret sundhedseffekt. MotionsFloorball er baseret på forskning fra Center for Holdspil og Sundhed (Københavns Universitet) – og udviklet i samarbejde med Floorball Danmark. Det primære fokus er, at fremme sund og effektiv motion i en uformel ramme, hvor fællesskab og gode oplevelser vægtes højt.

MotionsFloorball er målrettet både idrætsforeninger, interesseorganisationer, virksomheder og kommunale forvaltninger, ja i virkeligheden alle der har lyst til at dyrke motion i ovennævnte rammer. Da MotionsFloorball spilles på små baner, kræver det kun et helt almindeligt lokale, lidt udstyr og en god håndfuld deltagere for at tanke bliver til handling. 

Kom godt i gang med at spille floorball

Det kræver faktisk ikke andet en en stav og et par gode indendørssko at komme i gang med at spille floorball. Man kan sagtens starte med floorball uden nogen tilknytning til en klub. Har man ikke mulighed for at samle en gruppe, eller vil man være en del af et større fællesskab er det også muligt, at kontakte den lokale floorball klub/forening og høre hvad de kan tilbyde. Tilbyder din lokale forening ikke floorball kan du kontakte Floorball Danmarks dygtige medarbejdere, som kan hjælpe med råd og vejledning til at få startet op. 

Har du allerede selv adgang til lokaler, er det også nemt at komme i gang. Hos Floorballcentret, der ligger på Damhustorvet i Rødovre, kan du få professionel rådgivning i forbindelse med valg af udstyr, hvis du/I vil starte op. Her finder du også et kæmpe showroom med stave, sko osv som kan afprøves. Floorball udstyr kan fås i alle prisklasser, og der kan designes komplette startpakker så man kan komme i gang med det samme. 

Floorballcentret har også et stort udvalg af indendørssko, og kan give detaljeret råd og vejledning til at du  finder de rette sko. Floorball er et hurtigt spil med mange retningsskift og accelerationer på små områder. Dette stiller store krav til skoens greb i underlaget og  fleksibilitet/stabilitet. Selvfølgelig er det betydningsfuld at se godt ud, men det handler i den grad om skadeforebyggelse og komfort når man vælger sko. Derfor bør man ALDRIG anvende f.eks. løbesko til floorball.  

Albertslund Fysioterapi ønsker alle god fornøjelse.

Relevante links:

Floorballcentrets hjemmeside:

https://www.floorballcentret.dk/

Søg din forening her: 

https://floorball.dk/foreninger/

Floorball Danmark – MotionsFloorball

https://floorball.dk/motionsfloorball/

Spilleregler MotionsFloorball:

https://www.dgi.dk/media/30154/spilleregler.png

Publikationer:

https://www.dgi.dk/floorball/floorball-i-bevaeg-dig-for-livet/om-bdfl-floorball/regler-og-publikationer

Emner:
Bevæg dig for livet, Floorball, MotionsFloorball

Tilbage til nyheder

Tilbage til inspiration