Løbetræning
Løbetræning
Ulrik Rune - 2. april 2020

Vil du bruge forårsfornemmelserne og den ufrivillige tid hjemme til at komme i gang med at løbetræne, så læs med her:

Tålmodighed
Løbetræning er en af de mest suveræne træningsformer til forbedring af kondition, og rigtig mange opgiver at komme i gang med løbetræningen fordi det føles for hårdt og belastende for kroppen. Derfor er det vigtigt at man bygger træningen langsomt op, og det er vigtigt, at du lytter til de signaler der kommer fra din krop. Derfor må du være indstillet på, at du skal være tålmodig da det tager tid at ”hærde” dine led, sener, muskler og dine knogler til at kunne holde til belastningen.

Løb er sundt
Det kan godt være, kroppen beklager sig lidt de første par gange, men når den først har vænnet sig til det, vil den være dig evigt taknemmelig. Der er utallige helbredsmæssige fordele ved løb:

  • Løb er effektiv kredsløbstræning. Det styrker hjertet, sænker blodtrykket og mindsker risikoen for blodpropper og hjertestop.
  • Løb forbrænder masser af kalorier og er derfor et effektivt våben mod et lidt for højt kalorieindtag.
  • Løb styrker kroppens evne til at regulere blodsukkeret til et passende niveau og forebygger effektivt sukkersyge.
  • Løb er såkaldt vægtbærende træning, hvor du for hvert skridt skal flytte din egen vægt. Det styrker knoglerne og modvirker knogleskørhed.
  • Løb giver hjernen en pause og frigiver samtidig en række hormoner, der bekæmper stress og depression.
  • Løb sænker kolesteroltallet og modvirker derfor hjerte-karsygdomme.
  • Løb og anden motion mindsker generelt risikoen for at udvikle kræft, og ny forskning viser, at løb og anden motion i særlig grad modvirker kræft i lever, mave, tyktarm og bugspytkirtel.

10 ugers program
Programmet er bygget progressivt op over 10 uger efter løbe / gå princippet suppleret med intervalløb. Dit løb skal foregå i et naturligt tempo, hvor det er vigtigt, at du IKKE forcerer tempoet, undtaget hvis dit træningspas indeholder intervaller. Find et tempo hvor du ikke føler du bremser dig selv, men heller ikke presser dig selv til at skulle løbe for hurtigt. Du vil hurtigt opleve at det bliver lettere at løbe og at du bliver mindre forpustet.
Forsøg at finde nye ruter hver uge. Dels for afveksle løbeunderlag og terræn, og dels for at det ikke bliver for kedeligt, at se på de samme omgivelser hver gang.
Er du ikke nået hjem, når træningen er overstået, går du bare resten af vejen.
Målsætning med programmet er, at du efter 10 uger vil være i stand til at løbe 5 km uden pauser. Og selvom det, mens du læser dette, virker som et ubestigeligt bjerg, så er vi sikre på, at du nok skal klare det !

Albertslund Fysioterapi ønsker dig rigtig god fornøjelse med løbetræningen.

Download løbeprogram som PDF :
https://drive.google.com/file/d/15cem0qHTfGST5ty6A7efP4BvmCgUW4qL/view?usp=sharing

Download løbeprogram billede (png):
https://drive.google.com/file/d/1iCsREi0M9NWCnCd4ntU8seEr-hayNlad/view?usp=sharing

Emner:
forår, løb, løbeprogram, træning

Tilbage til nyheder

Tilbage til inspiration