Laser
Laser

Hvad er laser?

Laserlys er energi.

Energi, der kan absorberes i cellerne og bruges som brændstof. Når cellen får tilført ekstra energi bliver den endnu mere effektiv til at udføre de opgaver den allerede er programmeret til såsom heling. Hvis din krop får en skade fører det til et underskud af energi i den enkelte celle. Ved tilførsel af laserens energi, normaliseres cellens energiudveksling og dermed accelererer din heling. Du bliver hurtigere i stand til at bruge din krop som før skaden.

Den laser vi bruger hos Albertslund Fysioterapi er en biokemisk laser. Andre navne er low level laser eller cold laser, idet den ikke opvarmer vævet og dermed ikke kan skære i dig eller på anden vis skade dit væv.

Fordele ved laser:

  • Laser virker antiinflammatorisk både ved akutte og kroniske skader.
  • Laser øger celle regenerationen. Laser optimerer heling, da produktionen af kollagent væv forøges.
  • Laser optimerer immunforsvaret.
  • Laser virker smertedæmpende vha. stimulering af dannelse af endorfin og encephalin.
  • Laser stimulerer blodgennemstrømningen i vævet.

Behandling:

Udover det område du har ondt i, behandler vi ofte det segment i rygsøjlen der neurologisk relaterer til symptomområdet, for at optimere de nervefibre der forsyner det berørte område. Derudover kan vi vælge at yderligere optimere processerne i din hjerne ved at laser stimulere enten specifikke områder, der har reduceret funktion, eller som en generel optimering.

Laserens indvirkning på hjernen:

Hjælper de hjerneceller hvis energiproduktion, grundet traume eller stress/depression, er kraftigt nedsat. Mere specifikt øges aktiviteten i de områder i hjernen der producerer neurotransmittere  som f.eks. serotonin, dopamin, acetylcholin, GABA mv. Dette har følgende positive effekter:

  • Virker antiinflammatorisk på hjernecellerne, hvilket påvirker både energiniveau og helingsproces.
  • Mindsker væskeophobning i hjernen
  • Forbedrer blod og ilttilførslen til hjernen
  • Forbedrer muligheden for at hjernen kan regenerere sig selv.

Grundlæggende hjælper laseren blot din krop til at gøre det, den er programmeret til – bare meget hurtigere.

Praksis:

Albertslund Fysioterapi anvender laser fra Erchonia der har erfaring med at producere lasere til behandling siden midten af 90’erne, og desuden bidrager væsentligt til forskning på området. Der findes mere end 7000 publicerede artikler om test og brug af cold laser på PubMed.

I de 35 år der er blevet forsket i biokemisk laser er der endnu ikke registreret nogen form for bivirkninger.