Fysio Flow
Fysio Flow
Ulrik Rune - 25. marts 2021

Fysio Flow er en dansk udviklet træningsmetode med afsæt i evidensbaseret praksis. Det er en træningsmetode der arbejder med kroppens bindevæv – kroppens fascie system. 

Kroppens fascie system

Fra inderst inde ved knogler og organer til yderst ude lige under huden ligger fascie systemets mange lag af fascier, og overgangene imellem dem.

Ved inaktivitet, stress, aldring, overbelastning eller stillesiddende arbejde, nedsættes gliddet mellem de forskellige lag, og fasciernes opbygning ændres. Eller sagt på en anden måde: Den fascielle våddragt bliver stiv og tør – og bliver vanskeligere at bevæge og bruge.

Formålet 

Fysio Flow er en træningsform, der aktiverer kroppens ro og hvile system, samt påvirker den samlede bevægelighed. Vi træner og smidiggør facie systemet, og stimulerer gliddet mellem de forskellige lag, således at du oplever færre smerter og større bevægefrihed.

  • Fysio Flow handler om at stimulere gliddet mellem kroppens mange strukturer, eks. mellem muskler og organer.
  • Desuden handler Fysio Flow om at påvirke fascierne så de er så varme, velsmurte, elastiske, modstandsdygtige og bevægelige som muligt.
  • Samtidigt handler Fysio Flow om at stimulere kroppens ro- og hvile system, fordi dette er en af de dimensioner der har stor indflydelse på fascie systemets funktion, og hvordan vi har det i vores krop.

Træningen

Vi starter med at varme vævet op gennem små bløde bevægelser og sving i kroppens bevægebaner. Dette fordi fascie systemet i høj grad består af væske som vi vil varme op for bedre glid og væskeflow. Du kan også varme op ved cykle, løbe, danse, gå en tur etc.

Herefter arbejdes der med små, langsomme og bouncende bevægelser i aktive, bløde, dynamiske stræk. Vi laver altså stræk øvelser, men vi bevæger os i strækket i stedet for at holde stille. Vi prøver ikke at komme længst muligt i stillingen.  Men vi ønsker at bevæge os blødt og rart mens vi kan trække vejret, og bevæge os så tæt på yderstilling som muligt. 

Vi arbejder med hele kroppen. Og vi arbejder over så mange led på en gang som muligt, i så mange retninger som muligt. Det handler om, at opdage og bruge den bevægelse der er i alle kroppens bevæge planer – ikke om at lave korrekte bevægelser.

Afslutningsvis er der altid en kort afspænding – hvor vi arbejder med åndedrættet, med opmærksomhed på kroppen, og med fokus på at give plads til kroppens ro- og hvile system.

Kontakt Albertslund Fysioterapi for mere information.

Tlf.: 4364 5090

Emner:
Fysio Flow, Holdtræning

Tilbage til nyheder

Tilbage til inspiration